Warmtepomp Pieterburen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Pieterburen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Pieterburen.
warmtepomp-installateur-9968

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Ook in staat woning te koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Hogere woningwaarde
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcodegebied9968
Netnummer0595 (+31595)
Gasgebruik M31730 M3
Stroom-gebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Pieterburen

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn verscheidene installaties. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Pieterburen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Pieterburen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij warmtepomprevolutie.nl vind jij eenvoudig installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9968).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Hierna doorzoek je omvangrijke toelichtingen over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Pieterburen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €275,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.200 en €15.300. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.675 en €5.700 bij een verwarmingsmonteur uit Pieterburen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-pieterburen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Maar, je realiseert veel minder stookkosten. Middels de huidige subsidies profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7200. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2600. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels verschillende variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25800Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€17000 – €24500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3500 – €7500Lage aanschafprijs
Lucht-water€4600 – €7425Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€2175 – €5400Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Pieterburen gebruikt grofweg 1730 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Eneco of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing schommelt tussen €210 tot €370. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €170 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€674
Buitenlucht2675kWh€458€216
Bodemwarmte1600kWh€324€350
Hybride1450 kWh + 600 M3€492€182

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Pieterburen?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende randvoorwaarden: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente De Marne. We hebben het over een een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.demarne.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Pieterburen. De omvang van de subsidie hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 en kunnen oplopen tot €2600. Benieuwd hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Pieterburen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze zo’n €1875.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HitecsaEKWXBA-3001.247 KW€5700,-
Western AirconditioningFUSIO-AWM (M3ph)12 KW€2500,-
HidrosLZT.302.NN19 KW€3050,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een optimaal binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder is er een actueel stappenplan van de warmteservice Pieterburen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee zorg je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie resulteert in een prettig binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!