Warmtepomp Mensingeweer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Mensingeweer? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €250,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden. Hierna ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Mensingeweer.
warmtepomp-installateur-9961

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Kan ook werken als airco
 • Ruim aanbod in de regio
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcodegebied9961
Netnummer0595 (+31595)
Gas-verbruik M31730 M3
Stroom-gebruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Mensingeweer

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit allerlei systemen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mensingeweer kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig jouw huis en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Mensingeweer? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van deze website vergelijk je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9961).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie haalt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand check jij actuele details ten aanzien van de type warmtepompenen wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Mensingeweer heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €255,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.200 en €22.400. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke merk wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.425 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Mensingeweer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mensingeweer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in december 2023?

De warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Via aantrekkelijk subsidies behaal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €8000. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van meerdere variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €25000Geen geluid, dure installatie
Water-water€15500 – €21000Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4150 – €6500Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4200 – €6850Aansluitbaar op CV, hoog stroomgebruik
Hybride€2750 – €5750Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Mensingeweer gebruikt grofweg 1730 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €270 tot €345. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €185 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€667
Buitenlucht2700kWh€447€220
Bodemwarmte1950kWh€313€354
Hybride1450 kWh + 525 M3€480€187

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Mensingeweer?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat is actief naast jouw traditionele HR-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de regio De Marne. Het betreft een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.demarne.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Mensingeweer. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot doorgaans €2050. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in december 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Mensingeweer (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze plusminus €1525.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf om en nabij €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HitecsaEKWXBA-801.113 KW€2300,-
Western AirconditioningZETA REV HP XT 4.238 KW€4950,-
Hewalexpcwu300k-2,3kw0 KW€1100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Mensingeweer aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!