Warmtepomp Westernieland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Westernieland? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een economische en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart al snel €245,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei randvoorwaarden. In het volgende kopje bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Westernieland.
warmtepomp-installateur-9969

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan ook verkoeling brengen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Flinke subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9969
Netnummer0595 (+31595)
Gasgebruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Westernieland

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je hebt keuze uit velerlei versies. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westernieland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het huis en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Westernieland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van onze website ontdek jij moeiteloos leveranciers en installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9969).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan categorie huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Op deze pagina bekijk je handige adviezen over populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Westernieland kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €285,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.700 en €18.300. We differentiëren vier verschillende type producten. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk model heeft weer individuele pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.150 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Westernieland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westernieland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (december 2023), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van de hoge subsidie haal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6200. Een hybride systeem koop je al vanaf €3100. Het prijskaartje hangt af van specifieke variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27600Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€16000 – €20900Koelende functie
Lucht-lucht€4850 – €6625Lage aanschafprijs
Lucht-water€5200 – €7025Krachtige oplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2075 – €5800Simpele oplossing voor thuis

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Westernieland gebruikt pakweg 1730 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing vinden we terug tussen de €205 tot €370. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, rond de €200 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1150m3€675
Buitenlucht2800kWh€466€209
Bodemwarmte2100kWh€331€344
Hybride1425 kWh + 575 M3€500€176

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Westernieland?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een aantalzaken: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente De Marne. Het is een speciale lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.demarne.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Westernieland. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €775 tot gemiddeld €3600. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in december 2023 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Westernieland (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je ong. €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf pakweg €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€225, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Hotjet10ONE28 KW€1950,-
Western AirconditioningFUSIO-AWM (L33)20 KW€3300,-
HidrosLZT.452.XL27 KW€3850,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Westernieland aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Daarmee voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!