Warmtepomp Warfhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Warfhuizen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €295,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene variabelen. Hierna check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Warfhuizen.
warmtepomp-installateur-9966

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Aangenaam leefcomfort
 • Het verwarmen van morgen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcodegebied9966
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Warfhuizen

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit velerlei versies. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Warfhuizen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig jouw woning en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Warfhuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door deze website ontdek jij snel en eenvoudig leveranciers en installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9966).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij onttrekt warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij praktische gegevens aangaande actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Warfhuizen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €290,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.500 en €21.800. We spreken over vier verschillende type modellen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk apparaat heeft zijn eigen kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.775 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Warfhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-warfhuizen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels de hoge subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €5800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €1900. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door meerdere onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €24700Passief koelen, relatief duur
Water-water€17000 – €21100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4200 – €7450Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3700 – €7325Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2175 – €6050Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Warfhuizen verbruikt ong. 1730 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Engie of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar schatten we op €230 tot €385. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €175 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€672
Buitenlucht2675kWh€444€228
Bodemwarmte1700kWh€309€363
Hybride1575 kWh + 500 M3€477€195

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Warfhuizen?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren een paar zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Marne?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we een speciale groene lening bij de gemeenten De Marne. Kort gezegd een unieke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.demarne.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Warfhuizen. Hoeveel je krijgt hangt af van model en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €575 en lopen op tot wel €1650. Informeren naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Warfhuizen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: de installatie is nieuw, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze pakweg €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf circa €2300.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HitecsaEKWXBA-1601.228 KW€3800,-
Western AirconditioningFUSIO-AW (L33)20 KW€3300,-
HidrosLZT.252.NN15 KW€2650,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Warfhuizen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van het energiegebruik vloeit voort uit onze verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!