Warmtepomp Sumar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Sumar? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een efficiënte en duurzame methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de potentiële besparing ligt op €210,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan profiteer je van een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met verschillende facetten. In het volgende kopje vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Sumar.
warmtepomp-installateur-9262

 • Zet het milieu op 1
 • Kan woning ook koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode-regio9262
Netnummer0511 (+31511)
Gas-gebruik M31560 M3
Stroom-verbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Sumar

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit velerlei versies. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sumar kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Sumar? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze tool check jij waardevolle de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9262).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Op deze website ontdek jij toepasbare informatie aangaande de soorten warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Sumar kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €245,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.200 en €16.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft relevante voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.375 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Sumar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sumar

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van interessante subsidies krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €7300. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2000. De factuur komt tot stand door velerlei aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27700Veel besparen, hoge investering
Water-water€16500 – €20800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4400 – €6675Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5300 – €7350Aansluitbaar op CV, geleverd met buitenunit
Hybride€2925 – €6350Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Sumar consumeert ong. 1560 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Budget Energie of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schommelt tussen €215 tot €380. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €170 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1200m3€684
Buitenlucht2600kWh€472€212
Bodemwarmte1625kWh€335€349
Hybride1525 kWh + 400 M3€506€178

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Sumar?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar voorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario is er de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Tytsjerksteradiel. Dit is een interessante lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.tytsjerksteradiel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Sumar. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met energielabel en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €600 tot gemiddeld €2450. Informeren naar de maximale subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Sumar (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ong. €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf zo’n €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiEHW073WL69 KW€8700,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-E-AC 201.A109 KW€2200,-
GallettiLEW 072HS69 KW€8700,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een gezond binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Onderstaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Sumar aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee verhinder je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Gedegen isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren resulteert in een aangename leefomgeving zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!