Warmtepomp Oentsjerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Oentsjerk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Als je iets verders scrollt ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Oentsjerk.
warmtepomp-installateur-9062

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Gemakkelijke installatie
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcodegebied9062
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31560 M3
Stroom-verbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oentsjerk

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit diverse systemen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oentsjerk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter bekijkt jouw woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Oentsjerk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl doorzoek je vandaag nog verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9062).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Hierna doorzoek jij praktische informatie omtrent de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Oentsjerk kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €340,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.600 en €18.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.525 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Oentsjerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oentsjerk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6900. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3500. De totaalprijs wordt getekend door meerdere aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €25400Veel besparen, hoge investering
Water-water€14000 – €23800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4100 – €6400Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5400 – €7275Krachtige oplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2050 – €5600Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Oentsjerk gebruikt ongeveer 1560 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €230 tot €305. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €180 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€684
Buitenlucht2625kWh€479€205
Bodemwarmte1650kWh€342€342
Hybride1475 kWh + 575 M3€513€171

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Oentsjerk?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Dit systeem sluit je aan op jouw traditionele gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan hebben we een speciale groene lening in de regio Tytsjerksteradiel. We hebben het over een een tijdelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.tytsjerksteradiel.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oentsjerk. De omvang van de subsidie komt tot stand door energielabel en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot maar liefst €2000. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in februari 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Oentsjerk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf ongeveer €2150.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiLEW 051HL53 KW€7100,-
VaillantflexoTHERM VWF 87/4 (0010016678)10 KW€2800,-
GallettiMPE 028H22 KW€3350,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Oentsjerk aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van ons energieverbruik heeft te maken met onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!