Warmtepomp Jistrum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Jistrum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €225,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van verschillende zaken. Op onze website bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Jistrum.
warmtepomp-installateur-9258

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9258
Netnummer0512 (+31512)
Gas-gebruik M31560 M3
Stroom-gebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Jistrum

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit tal van onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jistrum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Jistrum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker ontdek jij direct warmtepomp installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9258).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Bijgaand ontdek jij veelzijdige info m.b.t. de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Jistrum heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.700 en €10.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft weer individuele eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.800 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Jistrum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jistrum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in januari 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, je realiseert veel minder stookkosten. Dankzij een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6300. Een hybride systeem koop je al vanaf €3100. De totaalprijs wordt mede bepaald door verscheidene zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €26900Hoge besparing, hoge investering
Water-water€13500 – €20900Ook koelende functie
Lucht-lucht€4400 – €7250Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4050 – €7075Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2425 – €5300Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Jistrum verbruikt ong. 1560 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energieleverancier als Greenchoice of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar schommelt tussen €270 tot €400. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €170 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€682
Buitenlucht2775kWh€457€225
Bodemwarmte1950kWh€321€361
Hybride1350 kWh + 475 M3€491€191

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Jistrum?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is een interessante lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.tytsjerksteradiel.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Jistrum. De omvang van de subsidie komt tot stand door het type en het vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot ongeveer €1550. Benieuwd naar de januari 2023 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Jistrum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze plusminus €1700.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf pakweg €2275.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiEHW073HL69 KW€8700,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E-AC 201.A065 KW€1800,-
GallettiLEW 062HS60 KW€7800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Onderstaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Jistrum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee zorg je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!