Warmtepomp Eastermar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Eastermar? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een voordelige en milieuvriendelijke wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €325,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval krijg je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verscheidene aspecten. Als je iets verders scrollt lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Eastermar.
warmtepomp-installateur-9261

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Je woning van het gas af
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcodegebied9261
Netnummer0512 (+31512)
Gas-gebruik M31560 M3
Stroom-gebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Eastermar

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je vindt velerlei producten. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eastermar kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt het huis en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Eastermar? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker tref jij snel warmtepomp installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9261).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website tref je accurate info m.b.t. de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Eastermar kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.600 en €19.200. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke pomp heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.525 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Eastermar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eastermar

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. aantrekkelijk subsidies heb je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €5500. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke rekening wordt berekend door specifieke zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €24000Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€16800 – €20200Koelende functie
Lucht-lucht€4950 – €6675Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4000 – €7150Aansluitbaar op CV, veel stroom benodigd
Hybride€2350 – €6350Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Eastermar gebruikt ongeveer 1560 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een maatschappij als Eneco of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing fluctueert tussen de €270 tot €340. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €165 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€683
Buitenlucht2625kWh€464€219
Bodemwarmte1950kWh€328€355
Hybride1600 kWh + 400 M3€499€184

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Eastermar?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalmitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is actief naast jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de gemeente Tytsjerksteradiel. Kort gezegd een speciaal soort lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.tytsjerksteradiel.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Eastermar. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot wel €3000. Interesse naar de subsidie in juni 2023 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Eastermar (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op ongeveer €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2300.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiEHW073HS69 KW€8700,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E-AC 201.A086 KW€1900,-
GallettiLEW 071HS69 KW€8700,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Eastermar aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goede isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren draait uit op een optimaal leefklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van ons energieverbruik heeft te maken met de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!