Warmtepomp Ryptsjerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Ryptsjerk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een voordelige en duurzame wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en de potentiële besparing ligt op €190,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van diverse variabelen. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Ryptsjerk.
warmtepomp-installateur-9256

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Verkoeling in de zomer
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veilig alternatief
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9256
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroom-gebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ryptsjerk

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met diverse systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ryptsjerk kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Ryptsjerk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van onze tool vind je direct de beste installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9256).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als soort woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Na 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In de paragraaf hierna bekijk jij veelzijdige details met betrekking tot actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Ryptsjerk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de besparing loopt op tot €195,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.500 en €15.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw traditionele HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.525 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Ryptsjerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ryptsjerk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2023?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Via ISDE subsidie realiseer je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6100. Een hybride oplossing is er vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van verscheidene variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €27900Hoog rendement, dure installatie
Water-water€15600 – €24000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4000 – €6900Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3800 – €6600Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2625 – €5450Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Ryptsjerk verbruikt circa 1560 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Essent of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar schatten we op €230 tot €375. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €140 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€680
Buitenlucht2500kWh€442€238
Bodemwarmte1725kWh€306€374
Hybride1600 kWh + 375 M3€476€204

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ryptsjerk?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We hanteren een aantalzaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij sluit je aan op jouw reguliere gasketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Tytsjerksteradiel. Het gaat om een unieke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.tytsjerksteradiel.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ryptsjerk. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €850 en lopen op tot wel €2200. Benieuwd naar de maximale subsidie in juni 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ryptsjerk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze grofweg €1600.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal circa €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€100, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiEHW062WL60 KW€7800,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-E 201.A1611 KW€2400,-
GallettiLEW 052HS53 KW€7100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Ryptsjerk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis de woning ontglipt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!