Warmtepomp Hurdegaryp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Hurdegaryp? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een economische en verantwoorde oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal verschillende aspecten. Op onze website check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hurdegaryp.
warmtepomp-installateur-9254

 • Minder vervuiling
 • Constante temperatuur
 • Diverse erkende installateurs
 • Eenvoudig te programmeren
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode-regio9254
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31560 M3
Stroomgebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hurdegaryp

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hurdegaryp kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Hurdegaryp? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker check je vandaag nog installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9254).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Op deze pagina ontdek je bruikbare gegevens m.b.t. de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Hurdegaryp kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €4.500 en €11.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.125 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Hurdegaryp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hurdegaryp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel minder stookkosten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €5800. Een hybride opstelling is er vanaf €3000. De totaalprijs wordt gecalculeerd door verscheidene randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €23500Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€16700 – €23600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4950 – €6675Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3650 – €6550Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€3000 – €5900Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Hurdegaryp gebruikt ongeveer 1560 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energieleverancier als Greenchoice of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing fluctueert tussen de €240 tot €360. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €200 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€678
Buitenlucht2325kWh€468€210
Bodemwarmte1875kWh€332€346
Hybride1575 kWh + 500 M3€502€176

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hurdegaryp?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze zaken: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening bij de gemeenten Tytsjerksteradiel. We hebben het over een een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.tytsjerksteradiel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hurdegaryp. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €950 en kunnen oplopen tot €2400. Informeren naar de maximale subsidie in september 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hurdegaryp (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ongeveer €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiEHW062HL60 KW€7800,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-E 201.A109 KW€2200,-
GallettiLEW 042HS44 KW€6200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Hurdegaryp aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!