Warmtepomp Mûnein

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Mûnein? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario heb je recht op een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene elementen. Op deze pagina vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Mûnein.
warmtepomp-installateur-9063

 • Een duurzame oplossing
 • Meer leefcomfort
 • Het verwarmen van morgen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcodegebied9063
Netnummer058 (+3158)
Gas-verbruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Mûnein

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mûnein heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Mûnein? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9063).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl tref je bruikbare details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Mûnein kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.400 en €19.100. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.775 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Mûnein (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-munein

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar, je realiseert een fors lagere energierekening. Dankzij een interessante subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €5600. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2700. De factuur wordt gecalculeerd door allerlei variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24600Veel besparen, dure installatie
Water-water€15500 – €24800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4650 – €7075Verwarmen en koelen
Lucht-water€3550 – €7250Totaaloplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2350 – €6400Hoge subsidie

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Mûnein gebruikt om en nabij 1560 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €225 tot €345. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €130 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€685
Buitenlucht2325kWh€445€240
Bodemwarmte1825kWh€308€377
Hybride1425 kWh + 575 M3€480€206

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Mûnein?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Tytsjerksteradiel. Het is een interessante lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.tytsjerksteradiel.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Mûnein. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €875 en lopen op tot wel €3850. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Mûnein (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze grofweg €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij grofweg €2000.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiLEW 052HL53 KW€7100,-
VaillantflexoTHERM VWF 117/4 (0010016679)13 KW€3100,-
GallettiMPE 032H26 KW€3750,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Mûnein aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Hierdoor zorg je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goede isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!