Warmtepomp Earnewâld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Earnewâld? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een efficiënte en ecologische aanpak om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario krijg je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene variabelen. Op deze pagina vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Earnewâld.
warmtepomp-installateur-9264

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Het verwarmen van morgen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Veel geld besparen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9264
Netnummer0511 (+31511)
Gas-gebruik M31560 M3
Stroom-verbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Earnewâld

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan velerlei producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Earnewâld kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Earnewâld? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van deze website vind jij vandaag nog erkende installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9264).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat haalt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna tref jij waardevolle aanbevelingen m.b.t. de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Earnewâld kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart al snel €285,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.600 en €12.900. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elk type heeft relevante voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.875 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Earnewâld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-earnewald

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Echter, het resulteert in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van actuele subsidies heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €5800. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3400. De uiteindelijke investering hangt af van diverse onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €24700Hoge besparing, hoge investering
Water-water€14700 – €21300Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3750 – €6150Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4250 – €6425Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2400 – €5950Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Earnewâld verbruikt pakweg 1560 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Delta of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schatten we op €250 tot €380. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €195 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€686
Buitenlucht2450kWh€446€240
Bodemwarmte1675kWh€309€377
Hybride1375 kWh + 600 M3€480€206

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Earnewâld?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We onderscheiden een paar vereisten: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw reguliere gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Tytsjerksteradiel. Het gaat om een speciale lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.tytsjerksteradiel.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Earnewâld. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €550 tot wel €1500. Interesse naar de maximale subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Earnewâld (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze grofweg €1650.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ong. €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiENE040HS37 KW€5500,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-E-AC 201.A1611 KW€2400,-
GallettiLEW 042HL44 KW€6200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Earnewâld aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren resulteert in een prettig leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!