Warmtepomp Aldtsjerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Aldtsjerk? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een voordelige en ecologische oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende facetten. In het volgende kopje check je meer info over een warmtepomp kopen in Aldtsjerk.
warmtepomp-installateur-9064

 • Zet het milieu op 1
 • Kan ook dienen als koeling
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Weinig onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode-regio9064
Netnummer058 (+3158)
Gas-verbruik M31560 M3
Stroom-gebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Aldtsjerk

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met velerlei versies. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aldtsjerk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Aldtsjerk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via onze website bekijk je snel verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9064).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna bekijk je accurate raadgeving inzake actuele warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Aldtsjerk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.900 en €19.100. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk model heeft zijn eigen pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw huidige HR-ketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.450 en €4.825 bij een verwarmingsmonteur uit Aldtsjerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aldtsjerk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Gelukkig, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Dankzij ISDE subsidie realiseer je een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €5600. Een hybride systeem is er vanaf €3400. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van specifieke aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €26800Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€14100 – €22500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3950 – €6125Relatief lage investering
Lucht-water€5300 – €6200Aansluitbaar op CV, veel elektriciteit nodig
Hybride€2600 – €5450Snel te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Aldtsjerk verbruikt ongeveer 1560 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Essent of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing varieert van €250 tot €365. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €195 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€686
Buitenlucht2750kWh€453€233
Bodemwarmte1850kWh€316€370
Hybride1425 kWh + 475 M3€487€199

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Aldtsjerk?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je profiteren van een speciale groene lening in de regio Tytsjerksteradiel. Kort gezegd een speciale lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.tytsjerksteradiel.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Aldtsjerk. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het type en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot ongeveer €2300. Interesse naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Aldtsjerk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op circa €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf zo’n €2075.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiLEW 061HL60 KW€7800,-
VaillantflexoTHERM VWF 157/4 (0010016680)17 KW€3500,-
GallettiMPE 035H28 KW€3950,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna vind je een handig stappenplan van de warmteservice Aldtsjerk aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!