Warmtepomp Wyns

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Wyns? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een efficiënte en duurzame methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval profiteer je van een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei variabelen. Op ons warmtepomp-portaal vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wyns.
warmtepomp-installateur-9091

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Hoge subsidie

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcodegebied9091
Netnummer058 (+3158)
Gas-gebruik M31560 M3
Stroom-gebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wyns

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Er zijn meerdere versies. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wyns kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt jouw huis en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Wyns? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl bekijk jij in enkele stappen installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9091).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In de paragraaf hierna bekijk jij waardevolle adviezen omtrent beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Wyns kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.800 en €10.500. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk type heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.500 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Wyns (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wyns

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (maart 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels een interessante subsidie krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €7500. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3300. De eindfactuur is gebaseerd op verscheidene facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €23100Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €20800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4200 – €7375Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5300 – €7250Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2125 – €5650Snel en goedkoop

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wyns gebruikt om en nabij 1560 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier van energie als Budget Energie of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schatten we op €220 tot €390. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €135 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€706
Buitenlucht2575kWh€480€226
Bodemwarmte1725kWh€339€367
Hybride1500 kWh + 550 M3€515€191

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wyns?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar eisen: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Tytsjerksteradiel. Dit is een interessante lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.tytsjerksteradiel.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wyns. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €750 tot doorgaans €3500. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Wyns (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ong. €1925.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij zo’n €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€150, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiMCW 005HS5 KW€2800,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 58/4 + VWW 11/4 SI (0010016682)7 KW€2800,-
GallettiMPED020H15 KW€2500,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een prettig leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Wyns aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!