Warmtepomp Burgum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Burgum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een voordelige en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal zaken. Hierna vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Burgum.
warmtepomp-installateur-9251

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcodegebied9251
Netnummer0511 (+31511)
Gasgebruik M31560 M3
Stroom-gebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Burgum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit fors wat toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Burgum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert het huis en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Burgum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door deze pagina vergelijk jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9251).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp neemt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Hierna ontdek jij toepasbare toelichtingen over de type warmtepompenen wat schikt naar jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Burgum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de potentiële besparing ligt op €205,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.900 en €13.700. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.675 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Burgum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-burgum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Door middel van interessante subsidies behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7300. Een hybride variant koop je al vanaf €2300. De uiteindelijke rekening wordt getekend door meerdere variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24100Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€17000 – €23300Koelende functie
Lucht-lucht€4400 – €6900Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5250 – €6075goede performance, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2225 – €6350Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Burgum gebruikt grofweg 1560 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Engie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €225 tot €315. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €140 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€677
Buitenlucht2750kWh€460€217
Bodemwarmte2075kWh€325€352
Hybride1600 kWh + 550 M3€494€183

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Burgum?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is actief naast jouw bestaande CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Tytsjerksteradiel. Dit is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.tytsjerksteradiel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Burgum. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €800 tot maar liefst €3600. Nieuwsgierig naar de juni 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Burgum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je ong. €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij pakweg €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€300, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiEHW052WS54 KW€7200,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E 201.A108 KW€2100,-
GallettiLEW 041HS45 KW€6300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Burgum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee vermijd je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot verwarmen en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!