Warmtepomp Tytsjerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Tytsjerk? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame wijze om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €345,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan krijg je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal variabelen. Hierna vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Tytsjerk.
warmtepomp-installateur-9255

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Verkoeling in de zomer
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode-regio9255
Netnummer0511 (+31511)
Gas-gebruik M31560 M3
Stroom-verbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Tytsjerk

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit allerlei producten. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tytsjerk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Tytsjerk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker check je direct verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9255).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Bijgaand tref je actuele info omtrent actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Tytsjerk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.000 en €15.200. We spreken over vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.250 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Tytsjerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tytsjerk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2023?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van de hoge subsidie heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €5800. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door verschillende aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €26000Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€16700 – €22200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5200 – €6725Kan ook als airco werken
Lucht-water€5050 – €7000Goedkoop, veel stroomverbruik
Hybride€2575 – €6600Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Tytsjerk verbruikt ongeveer 1560 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Essent of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schatten we op €215 tot €390. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €160 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€679
Buitenlucht2575kWh€475€204
Bodemwarmte1775kWh€340€340
Hybride1525 kWh + 600 M3€509€170

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Tytsjerk?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden een stuk of wat vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Hij sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval is er een speciale groene lening in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.tytsjerksteradiel.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Tytsjerk. De omvang van de subsidie hangt samen met model en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 en lopen op tot wel €3700. Benieuwd naar de juni 2023 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Tytsjerk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op om en nabij €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf grofweg €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€125, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiEHW062HS60 KW€7800,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-E 201.A1310 KW€2300,-
GallettiLEW 051HS53 KW€7100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Tytsjerk aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door verwarmen en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!