Warmtepomp Gytsjerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Gytsjerk? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een zuinige en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €270,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende randvoorwaarden. Op onze website bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Gytsjerk.
warmtepomp-installateur-9061

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Constante temperatuur
 • Het verwarmen van morgen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcodegebied9061
Netnummer058 (+3158)
Gasgebruik M31560 M3
Stroom-gebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Gytsjerk

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit tientallen oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gytsjerk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Gytsjerk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van deze website check jij waardevolle erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9061).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Op deze pagina bekijk jij waardevolle details over beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Gytsjerk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.200 en €10.900. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw normale CV-ketel. Een goede oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.775 en €4.275 bij een verwarmingsmonteur uit Gytsjerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gytsjerk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een interessante subsidie heb jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6700. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke rekening wordt getekend door diverse aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24900Hoge besparing, relatief duur
Water-water€15000 – €23200Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4150 – €7025Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4700 – €6800Goedkoop, vraagt veel stroom
Hybride€2525 – €6850Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Gytsjerk verbruikt pakweg 1560 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing ligt tussen de €275 tot €315. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €135 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€683
Buitenlucht2600kWh€471€212
Bodemwarmte2025kWh€335€348
Hybride1600 kWh + 600 M3€505€178

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Gytsjerk?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Tytsjerksteradiel. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.tytsjerksteradiel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Gytsjerk. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €550 tot doorgaans €1950. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Gytsjerk (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze grofweg €1725.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2350.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiLEW 042HL44 KW€6200,-
VaillantflexoTHERM VWF 57/4 (0010016677)6 KW€2800,-
GallettiMPE 027H21 KW€3250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Gytsjerk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor vermijd je dat de warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren leidt tot een aangenaam binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!