Warmtepomp Noardburgum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Noardburgum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van allerlei zaken. Verderop bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Noardburgum.
warmtepomp-installateur-9257

 • Verantwoorde investering
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9257
Netnummer0511 (+31511)
Gasgebruik M31560 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Noardburgum

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. We hebben te maken met velerlei toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noardburgum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Noardburgum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl bekijk jij vandaag nog (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9257).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Bijgaand bekijk je waardevolle raadgeving met betrekking tot actuele warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Noardburgum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart al snel €300,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.800 en €24.400. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft weer individuele eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.550 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Noardburgum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noardburgum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Gelukkig, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Via een zeer aantrekkelijke subsidie heb je een interessante terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride variant koop je al vanaf €2400. Het prijskaartje wordt mede bepaald door meerdere facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23800Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €23600Kan ook koelen
Lucht-lucht€4550 – €6275Relatief lage investering
Lucht-water€4150 – €6950Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2475 – €5400Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Noardburgum verbruikt om en nabij 1560 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Budget Energie of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing vinden we terug tussen de €245 tot €365. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €200 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1125m3€681
Buitenlucht2675kWh€449€232
Bodemwarmte1850kWh€313€368
Hybride1325 kWh + 500 M3€484€197

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Noardburgum?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem wordt aangesloten op jouw huidige gasketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de unieke groene lening via de gemeente Tytsjerksteradiel. Kort gezegd een tijdelijke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.tytsjerksteradiel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Noardburgum. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €1000 en lopen op tot wel €3000. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Noardburgum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij om en nabij €2375.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiEHW062WS60 KW€7800,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E-AC 201.A045 KW€1800,-
GallettiLEW 061HS60 KW€7800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Noardburgum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!