Warmtepomp Garyp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Garyp? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en verantwoorde wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal randvoorwaarden. Op deze pagina vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Garyp.
warmtepomp-installateur-9263

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Waardevermeerdering huis
 • Flinke besparing

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode-regio9263
Netnummer0511 (+31511)
Gasgebruik M31560 M3
Stroom-gebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Garyp

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. We onderscheiden diverse versies. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Garyp heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Garyp? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9263).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl check je bruikbare toelichtingen die gaan over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Garyp kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €330,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.800 en €15.700. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elke installatie wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.150 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Garyp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-garyp

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €8000. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2100. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. specifieke randvoorwaarden zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24500Geen buitenunit, erg duur
Water-water€17100 – €22200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4150 – €7400Relatief voordelig
Lucht-water€3900 – €7250Goedkoop, geleverd met buitenunit
Hybride€2800 – €5600Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Garyp verbruikt plusminus 1560 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €235 tot €300. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €180 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€685
Buitenlucht2600kWh€480€206
Bodemwarmte1900kWh€343€343
Hybride1425 kWh + 525 M3€514€171

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Garyp?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario is er de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Tytsjerksteradiel. Het betreft een tijdelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.tytsjerksteradiel.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Garyp. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €600 en kunnen oplopen tot €3150. Interesse naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Garyp (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op plusminus €1775.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij circa €2375.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€300, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiEHW073WS69 KW€8700,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-E-AC 201.A1310 KW€2300,-
GallettiLEW 041HL45 KW€6300,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Garyp aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Zo zorg je dat de warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren resulteert in een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!