Warmtepomp Suwâld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Suwâld? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €285,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van allerlei aspecten. In het volgende kopje vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Suwâld.
warmtepomp-installateur-9265

 • Duurzame investering
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9265
Netnummer0511 (+31511)
Gasgebruik M31560 M3
Stroom-gebruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Suwâld

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat tal van installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Suwâld heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Suwâld? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van onze website vind jij snel en eenvoudig de beste installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9265).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna tref je waardevolle raadgeving m.b.t. actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Suwâld kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.800 en €19.900. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk model wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel. Een prima manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.225 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit Suwâld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-suwald

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Echter, je realiseert een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €5700. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3300. De uiteindelijke investering wordt getekend door allerlei aspecten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €24700Geen geluid, dure installatie
Water-water€17700 – €24500Beste rendement
Lucht-lucht€4700 – €6550Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3800 – €7050goede performance, maakt relatief veel geluid
Hybride€2200 – €5450Snelle terugverdientijd

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Suwâld gebruikt circa 1560 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een maatschappij als Eneco of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing fluctueert tussen de €205 tot €360. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €150 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€687
Buitenlucht2425kWh€453€234
Bodemwarmte1800kWh€316€371
Hybride1375 kWh + 500 M3€488€199

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Suwâld?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening in de gemeente Tytsjerksteradiel. We hebben het over een een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.tytsjerksteradiel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, dikwijls is er de ISDE-subsidie Suwâld. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €900 tot maar liefst €1850. Interesse naar de maximale subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Suwâld (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze plusminus €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je pakweg €1800.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiENE040WS37 KW€5500,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E 221.A045 KW€1800,-
GallettiLEW 051HL53 KW€7100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Suwâld aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee vermijd je dat warme lucht binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren leidt tot een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!