Warmtepomp Middelstum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Middelstum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een relatief goedkope en verantwoorde aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van meerdere zaken. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Middelstum.
warmtepomp-installateur-9991

 • Verantwoorde investering
 • Kan het huis ook koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Interessante salderingsregeling
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9991
Netnummer0595 (+31595)
Gas-gebruik M31720 M3
Stroom-gebruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Middelstum

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Middelstum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert jouw huis en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Middelstum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze website ontdek je vandaag nog installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9991).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem haalt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand ontdek jij samengestelde aanbevelingen die gaan over populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Middelstum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.100 en €17.800. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.500 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit Middelstum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-middelstum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een goede terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7400. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2100. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. allerlei aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €25500Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€16500 – €25000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5000 – €6725Verwarmen en koelen
Lucht-water€3950 – €7325Goedkope installatie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2025 – €5450Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Middelstum gebruikt plusminus 1720 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energiemaatschappij als Engie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €275 tot €385. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €200 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1025m3€693
Buitenlucht2350kWh€478€215
Bodemwarmte2025kWh€340€353
Hybride1300 kWh + 475 M3€513€180

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Middelstum?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Loppersum?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening in de regio Loppersum. Dit is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.loppersum.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Middelstum. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 tot wel €3900. Informeren naar de huidige subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Middelstum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) moet je rekenen op ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze zo’n €1850.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/WP 242-P50 KW€6150,-
Western AirconditioningFUSIO-BW 66 KW€2800,-
HidrosLHA.602.LS37 KW€5000,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Middelstum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren draait uit op een prettig binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening vloeit voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!