Warmtepomp Eenum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Eenum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van allerlei elementen. Op onze website vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Eenum.
warmtepomp-installateur-9913

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Constante verwarming
 • Het verwarmen van morgen
 • Een zeer hoog rendement
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcodegebied9913
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroom-verbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Eenum

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt fors wat producten. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eenum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert het huis en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Eenum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van deze pagina vind jij binnen enkele minuten installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9913).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp profiteert van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. In de paragraaf hierna check je toepasbare adviezen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Eenum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €195,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.000 en €20.500. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.375 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Eenum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eenum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar het mooie is, het betekent een fors lagere energierekening. Dankzij een royale subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €5600. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2900. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door velerlei facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €25300Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€17900 – €23900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4900 – €6100Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4150 – €7400Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2650 – €6550Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Eenum consumeert ong. 1720 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Energiedirect of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €255 tot €310. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €125 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€742
Buitenlucht2350kWh€482€260
Bodemwarmte1675kWh€334€408
Hybride1500 kWh + 475 M3€519€223

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Eenum?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt samen met jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Loppersum?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening via de gemeente Loppersum. Dit is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.loppersum.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, in de regel is er de ISDE-subsidie Eenum. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot doorgaans €2450. Interesse naar de maximale subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Eenum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je plusminus €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf grofweg €2200.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS4WH(V)NPE+RWD4+200L10 KW€2300,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 1812 KW€2350,-
HeliothermHP20L-M-Web18 KW€3100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Eenum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Goede isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!