Warmtepomp Garrelsweer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Garrelsweer? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €195,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van een aantal randvoorwaarden. Hierna vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Garrelsweer.
warmtepomp-installateur-9918

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Je woning van het gas af
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9918
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31720 M3
Stroom-verbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Garrelsweer

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden tal van producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Garrelsweer heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Garrelsweer? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van deze website bekijk jij zonder problemen installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9918).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp benut de warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. In het volgende stukje check je omvangrijke info omtrent populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Garrelsweer kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.700 en €12.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft relevante plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw traditionele HR-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.625 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit Garrelsweer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-garrelsweer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (december 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Dankzij ISDE subsidie krijg je een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €6500. Een hybride oplossing is er vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door verschillende randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €25700Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€16300 – €21700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4350 – €6000Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5450 – €6000Laagdrempelig, neemt ruimte buiten in
Hybride€2075 – €5250Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Garrelsweer gebruikt circa 1720 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Essent of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing schatten we op €215 tot €395. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €180 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€746
Buitenlucht2500kWh€515€231
Bodemwarmte1675kWh€366€380
Hybride1375 kWh + 375 M3€552€194

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Garrelsweer?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We onderscheiden meerdere mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Loppersum?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening bij gemeente Loppersum. Het gaat om een speciale lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.loppersum.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Garrelsweer. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies starten vanaf €875 tot gemiddeld €2800. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in december 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Garrelsweer (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) moet je rekenen op om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op circa €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal zo’n €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S RAS5WH(V)NPE+RWM512 KW€2500,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 2920 KW€3150,-
HeliothermHP16S18W15 KW€3300,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Garrelsweer aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee verhinder je dat de warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren resulteert in een aangenaam leefklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!