Warmtepomp Startenhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Startenhuizen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €245,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene aspecten. Hierna lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Startenhuizen.
warmtepomp-installateur-9924

 • Zet het milieu op 1
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hogere woningwaarde
 • Hoge subsidie

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode-regio9924
Netnummer0595 (+31595)
Gasgebruik M31720 M3
Stroom-gebruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Startenhuizen

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met flink wat toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Startenhuizen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Startenhuizen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij in een zeer korte periode installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9924).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand vind jij praktische raadgeving omtrent actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Startenhuizen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €195,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.300 en €20.400. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.900 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Startenhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-startenhuizen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in maart 2023?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €6800. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3000. De uiteindelijke investering is afhankelijk van meerdere aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26900Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€15300 – €21800Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4350 – €7150Eenvoudige installatie
Lucht-water€4850 – €7175Gemakkelijk plaatsen, buitenunit in zicht
Hybride€2125 – €6800Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Startenhuizen verbruikt grofweg 1720 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Essent of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar komt uit tussen de €275 tot €300. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €150 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€750
Buitenlucht2575kWh€503€248
Bodemwarmte1825kWh€353€398
Hybride1325 kWh + 400 M3€540€210

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Startenhuizen?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We noemen verschillende mitsen en maren: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp is een aanvulling op jouw normale CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Loppersum?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Loppersum. Het betreft een unieke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.loppersum.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Startenhuizen. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot wel €2000. Onderzoek doen naar de maart 2023 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Startenhuizen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je pakweg €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij ong. €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS5WH(V)NPE+RWH5(V)NFWE+200L14 KW€2700,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 5233 KW€4450,-
HeliothermHP12E DX12 KW€3000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Startenhuizen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goede isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie betekent een aangenaam wooncomfort zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!