Warmtepomp Ten Boer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Ten Boer? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €195,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van allerlei elementen. Op onze website check je meer info over een warmtepomp kopen in Ten Boer.
warmtepomp-installateur-9791

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijke installatie
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9791
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroom-verbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ten Boer

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan velerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ten Boer biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw huis en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ten Boer? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij deze website bekijk jij snel leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9791).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals soort huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp neemt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna doorzoek je omvangrijke informatie die gaan over beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ten Boer kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €250,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.800 en €24.600. We spreken over vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke pomp wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.650 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Ten Boer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ten-boer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in veel lagere gaskosten. Middels interessante subsidies profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €7000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2900. De uiteindelijke rekening hangt af van specifieke onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €23700Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€14900 – €24000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4000 – €7000Verwarmen en koelen
Lucht-water€4350 – €6425Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2275 – €6800Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Ten Boer consumeert om en nabij 1630 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing varieert van €265 tot €315. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €180 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€656
Buitenlucht2775kWh€459€197
Bodemwarmte1950kWh€328€328
Hybride1575 kWh + 400 M3€492€164

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als lucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Ten Boer?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Ten Boer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening bij de gemeenten Ten Boer. Kort gezegd een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.tenboer.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ten Boer. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €975 tot wel €2750. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ten Boer (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze pakweg €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal ong. €2350.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 9115 KW€2800,-
Mitsubishi ElectricZH(R)80V9 KW€2200,-
TraneCXAM 023 HE CAP45 KW€5650,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Ten Boer aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en warm water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in West, Oost.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente