Warmtepomp Stedum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Stedum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing loopt op tot €175,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende factoren. Hierna vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Stedum.
warmtepomp-installateur-9921

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcodegebied9921
Netnummer0596 (+31596)
Gas-verbruik M31720 M3
Stroom-gebruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Stedum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er zijn allerlei installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stedum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Stedum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels deze website ontdek jij moeiteloos verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9921).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Hieronder doorzoek je omvangrijke info die gaan over de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Stedum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.100 en €16.300. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke merk heeft relevante eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.800 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Stedum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stedum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (maart 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het betekent een fors lagere energierekening. Via een interessante subsidie heb je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7200. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2600. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door meerdere zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €26000Geen geluid, relatief duur
Water-water€16000 – €23300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5100 – €6325Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5350 – €6925Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2950 – €5050Goede tussenoplossing

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Stedum gebruikt ong. 1720 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €225 tot €335. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €160 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€747
Buitenlucht2525kWh€523€224
Bodemwarmte2000kWh€374€374
Hybride1600 kWh + 350 M3€560€187

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Stedum?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Loppersum?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening in de regio Loppersum. We hebben het over een een speciaal soort lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.loppersum.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Stedum. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €600 tot doorgaans €3300. Informeren naar de subsidie in maart 2023 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Stedum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze pakweg €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij circa €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS5WH(V)NPE+RWH5(V)NFE14 KW€2700,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 3424 KW€3550,-
HeliothermHP20S25W20 KW€3800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Stedum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!