Warmtepomp Garsthuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Garsthuizen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €230,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval heb je recht op een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden. Verderop lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Garsthuizen.
warmtepomp-installateur-9923

 • Minder impact op het milieu
 • Kan woning ook koelen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Lange levensduur

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9923
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Garsthuizen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je kan kiezen uit tientallen onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Garsthuizen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woonruimte en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Garsthuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker bekijk je waardevolle (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9923).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als soort huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Onderstaand bekijk je accurate details met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Garsthuizen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de potentiële besparing ligt op €195,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.400 en €15.300. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft weer individuele kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.775 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Garsthuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-garsthuizen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel minder stookkosten. Aan de hand van de hoge subsidie behaal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €6700. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2100. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van verscheidene variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €23600Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€13600 – €21700Ook koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €6500Kan ook als airco werken
Lucht-water€4200 – €6700Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€2200 – €6100Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Garsthuizen verbruikt plusminus 1720 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing varieert van €260 tot €370. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €145 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€749
Buitenlucht2600kWh€494€255
Bodemwarmte1800kWh€345€404
Hybride1300 kWh + 375 M3€532€217

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Garsthuizen?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat eisen: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Hij sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Loppersum?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de gemeente Loppersum. Het betreft een speciale lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.loppersum.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Garsthuizen. De omvang van de subsidie heeft te maken met model en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €500 tot maar liefst €3500. Onderzoek doen naar de maart 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Garsthuizen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je pakweg €1725.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal grofweg €2125.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€125, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS5WH(V)NPE+RWD5+260L12 KW€2500,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 4230 KW€4150,-
HeliothermHP10E DX10 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Onderstaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Garsthuizen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn triple glas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren is belangrijk voor een gezond leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de centrale verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!