Warmtepomp Zeerijp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Zeerijp? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een zuinige en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart al snel €255,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Zeerijp.
warmtepomp-installateur-9914

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Aangenaam leefcomfort
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig storingen
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcodegebied9914
Netnummer0596 (+31596)
Gas-gebruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Zeerijp

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Er zijn honderden oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zeerijp kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Zeerijp? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij veelzijdige (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9914).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij accurate adviezen inzake populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Zeerijp kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de potentiële besparing ligt op €190,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.600 en €13.000. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk type heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.825 en €7.050 bij een verwarmingsmonteur uit Zeerijp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zeerijp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Echter, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door lucratieve subsidies realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €8000. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3000. De uiteindelijke investering komt tot stand door verscheidene onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €26200Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€13500 – €21700Ook koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €7475Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3950 – €6775Krachtige oplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2675 – €5850Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Zeerijp verbruikt circa 1720 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Energiedirect of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schommelt tussen €240 tot €355. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €175 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€743
Buitenlucht2325kWh€490€253
Bodemwarmte1750kWh€342€401
Hybride1325 kWh + 400 M3€528€215

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zeerijp?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn meerdere vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Loppersum?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening van je gemeente Loppersum. Het betreft een kortlopende lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.loppersum.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Zeerijp. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot ongeveer €1650. Informeren naar de actuele subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zeerijp (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze ongeveer €1900.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ong. €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS4WH(V)NPE+RWD4+260L10 KW€2300,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 2014 KW€2550,-
HeliothermHP08S10W8 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierbij doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Zeerijp aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!