Warmtepomp Leermens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Leermens? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en ecologische benadering om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je bespaart al snel €180,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario profiteer je van een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende zaken. In het volgende kopje lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Leermens.
warmtepomp-installateur-9912

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Meer leefcomfort
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9912
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroom-gebruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Leermens

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Je vindt tal van versies. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leermens kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Leermens? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door deze website check je veelzijdige de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9912).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Hieronder bekijk jij handige info aangaande populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Leermens kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.200 en €17.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk type heeft relevante plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.575 en €5.575 bij een verwarmingsmonteur uit Leermens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leermens

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in een significant lagere energierekening. D.m.v. een interessante subsidie heb jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6900. Een hybride oplossing is er vanaf €2300. De factuur wordt gecalculeerd door velerlei onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23800Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€14300 – €22200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5200 – €6600Werkt ook als een airco
Lucht-water€5350 – €6600Kan ook koelen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2750 – €6700Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Leermens verbruikt ong. 1720 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier als Engie of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing komt uit tussen de €255 tot €345. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €145 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€741
Buitenlucht2525kWh€519€222
Bodemwarmte1900kWh€371€371
Hybride1350 kWh + 500 M3€556€185

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Leermens?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Loppersum?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan hebben we een speciale groene lening bij de gemeenten Loppersum. We hebben het over een een speciale lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.loppersum.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Leermens. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €600 tot wel €1900. Benieuwd hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Leermens (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1525.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal grofweg €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS4WH(V)NPE+RWH4(V)NFE11 KW€2400,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 1611 KW€2250,-
HeliothermHP12L-M-Web12 KW€2500,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Leermens aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren is belangrijk voor een optimale leefomgeving zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!