Warmtepomp Toornwerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Toornwerd? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een economische en milieuvriendelijke wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €230,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van allerlei factoren. Op warmtepomprevolutie.nl tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Toornwerd.
warmtepomp-installateur-9994

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Kan woning ook koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Weinig storingen
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9994
Netnummer0595 (+31595)
Gasgebruik M31720 M3
Stroom-verbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Toornwerd

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit fors wat toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Toornwerd heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Toornwerd? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van onze tool bekijk jij snel en eenvoudig erkende installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9994).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand lees jij toepasbare gegevens met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Toornwerd heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.500 en €24.200. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw bestaande CV-ketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.300 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Toornwerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-toornwerd

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar het mooie is, het resulteert in veel minder stookkosten. Geholpen door een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €6900. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels verschillende factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €25500Veel vermogen, dure installatie
Water-water€16400 – €23800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4950 – €6100Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4200 – €7425goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2000 – €6450Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Toornwerd gebruikt om en nabij 1720 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing ligt tussen de €245 tot €375. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €195 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€696
Buitenlucht2450kWh€459€237
Bodemwarmte2075kWh€320€376
Hybride1325 kWh + 600 M3€494€202

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Toornwerd?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er gelden een aantalzaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Het systeem sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Loppersum?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening via jouw gemeente Loppersum. Kort gezegd een tijdelijke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.loppersum.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Toornwerd. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de energieprestatie en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €750 tot ongeveer €3700. Interesse hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Toornwerd (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal condities: de installatie is nieuw, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1575.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal pakweg €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€150, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 15125 KW€3800,-
Western AirconditioningFUSIO-BW 1414 KW€3200,-
HidrosLHA.702.XL41 KW€5250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Toornwerd aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van ons energieverbruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!