Warmtepomp Westerwijtwerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Westerwijtwerd? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en duurzame wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en je bespaart al snel €205,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. Op deze pagina ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Westerwijtwerd.
warmtepomp-installateur-9993

 • Kies voor een beter milieu
 • Meer leefcomfort
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veilig alternatief
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode-regio9993
Netnummer0595 (+31595)
Gasgebruik M31720 M3
Stroom-gebruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Westerwijtwerd

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit diverse systemen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westerwijtwerd kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Westerwijtwerd? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door onze vergelijker vergelijk je waardevolle installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9993).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals categorie woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand lees je handige info inzake de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Westerwijtwerd kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.600 en €15.100. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft zijn eigen plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.625 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Westerwijtwerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westerwijtwerd

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in januari 2023?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Echter, het betekent een significant lagere energierekening. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een interessante terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7300. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2200. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillende factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €23700Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€15900 – €25000Beste rendement
Lucht-lucht€4300 – €7225Zeer betaalbaar
Lucht-water€4050 – €7425Lage installatiekosten, veel stroomverbruik
Hybride€2075 – €5000Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Westerwijtwerd gebruikt grofweg 1720 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Engie of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €205 tot €340. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €145 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€695
Buitenlucht2300kWh€452€243
Bodemwarmte1725kWh€313€382
Hybride1375 kWh + 600 M3€487€209

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Westerwijtwerd?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Loppersum?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening via jouw gemeente Loppersum. Het gaat om een unieke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.loppersum.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Westerwijtwerd. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €950 tot wel €3750. Benieuwd hoeveel subsidie je in januari 2023 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Westerwijtwerd (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1875.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2050.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 10122 KW€3500,-
Western AirconditioningFUSIO-BW 1111 KW€2900,-
HidrosLHA.702.LS42 KW€5350,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Westerwijtwerd aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Een solide isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren mondt uit in een optimale leefomgeving zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met verwarmen en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!