Warmtepomp t Zandt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in t Zandt? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een economische en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van allerlei randvoorwaarden. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in t Zandt.
warmtepomp-installateur-9915

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9915
Netnummer0596 (+31596)
Gas-gebruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in t Zandt

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met allerlei installaties. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in t Zandt kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in t Zandt? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij onze vergelijker ontdek je direct (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9915).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Op deze website ontdek je accurate gegevens met betrekking tot de type warmtepompenen wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in t Zandt kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €17.300. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk type heeft relevante plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.675 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit t Zandt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-t-zandt

Geschikte installaties:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar het mooie is, het draait uit op een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €5600. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2100. De uiteindelijke investering wordt berekend door diverse zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €23200Hoog rendement, dure installatie
Water-water€13100 – €20500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4200 – €7125Eenvoudige installatie
Lucht-water€4100 – €6325Aansluitbaar op CV, veel elektriciteit nodig
Hybride€2650 – €6550Hoge subsidie

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in t Zandt consumeert pakweg 1720 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een leverancier van energie als Energiedirect of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing komt uit tussen de €230 tot €390. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €155 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€744
Buitenlucht2375kWh€498€246
Bodemwarmte2075kWh€350€394
Hybride1575 kWh + 400 M3€536€208

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in t Zandt?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantalrandvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw huidige CV-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Loppersum?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan hebben we een speciale groene lening in de gemeente Loppersum. Kort gezegd een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.loppersum.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie t Zandt. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot wel €3100. Benieuwd naar de februari 2023 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming t Zandt (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je pakweg €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij plusminus €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€275, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS4WH(V)NPE+RWH4(V)NFWE+200L11 KW€2400,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 2316 KW€2750,-
HeliothermHP10S12W10 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice t Zandt aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Degelijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren resulteert in een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!