Warmtepomp Wirdum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Wirdum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een economische en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €305,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van een aantal facetten. Op deze pagina ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Wirdum.
warmtepomp-installateur-9917

 • Milieubewuste keuze
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcodegebied9917
Netnummer0596 (+31596)
Gas-gebruik M31720 M3
Stroomgebruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wirdum

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen versies. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wirdum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Wirdum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van onze website vind je in korte tijd leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9917).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. In het volgende stukje ontdek je samengestelde raadgeving over de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Wirdum heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.200 en €17.500. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het onderscheid is de input van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.500 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Wirdum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wirdum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het resulteert in een significant lagere energierekening. Aan de hand van een interessante subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7700. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3500. De eindfactuur kan men berekenen met diverse variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23900Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€14200 – €22800Ook koelende functie
Lucht-lucht€5250 – €7250Lage aanschafprijs
Lucht-water€4150 – €7100Laagdrempelig, geleverd met buitenunit
Hybride€2700 – €7000Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Wirdum gebruikt pakweg 1720 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energieleverancier als Eneco of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing komt uit tussen de €270 tot €390. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €150 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€745
Buitenlucht2475kWh€507€238
Bodemwarmte1675kWh€358€387
Hybride1425 kWh + 350 M3€544€201

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als de buitenlucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wirdum?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Het apparaat werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Loppersum?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan hebben we de erkende groene lening via de gemeente Loppersum. Kort gezegd een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.loppersum.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Wirdum. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het type en het vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €700 en lopen op tot wel €3600. Benieuwd naar de maximale subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wirdum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze om en nabij €1575.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij om en nabij €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€175, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS4WH(V)NPE+RWH4(V)NFWE+260L11 KW€2400,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 2518 KW€2950,-
HeliothermHP12S16W12 KW€3000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Wirdum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!