Warmtepomp Huizinge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Huizinge? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een zuinige en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende factoren. In het volgende kopje lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Huizinge.
warmtepomp-installateur-9992

 • Minder vervuiling
 • Kan woning ook koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9992
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomgebruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Huizinge

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit meerdere installaties. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Huizinge kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Huizinge? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels deze pagina vind je zonder moeite leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9992).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Hieronder doorzoek jij praktische info met betrekking tot de type warmtepompenen wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Huizinge kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.300 en €12.800. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.500 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Huizinge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-huizinge

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €7000. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2900. Het prijskaartje wordt mede bepaald door verschillende randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €26400Hoge subsidie, prijzig
Water-water€17300 – €20900Ook koelende functie
Lucht-lucht€3500 – €7250Relatief voordelig
Lucht-water€4550 – €6100Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2475 – €5850Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Huizinge verbruikt om en nabij 1720 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Engie of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing komt uit tussen de €250 tot €315. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €165 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€694
Buitenlucht2350kWh€486€208
Bodemwarmte1675kWh€347€347
Hybride1575 kWh + 375 M3€521€174

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Huizinge?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen enkele van deze eisen: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem wordt aangesloten op jouw traditionele gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Loppersum?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening via jouw gemeente Loppersum. Het gaat om een interessante lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.loppersum.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Huizinge. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot plusminus €1850. Informeren hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Huizinge (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op plusminus €1775.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€100, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/WP 262-P57 KW€6850,-
Western AirconditioningFUSIO-BW 88 KW€2800,-
HidrosLHA.602.XL37 KW€4850,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Huizinge aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Goede isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie resulteert in een optimale leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!