Warmtepomp Westeremden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Westeremden? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene factoren. Op deze pagina vind je meer info over een warmtepomp kopen in Westeremden.
warmtepomp-installateur-9922

 • Duurzame warmte
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Los van de energieleverancier
 • Hogere woningwaarde
 • Royale subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcodegebied9922
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroom-gebruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Westeremden

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit verscheidene oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westeremden heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Westeremden? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via de warmtepomp-vergelijker ontdek je veelzijdige erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9922).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand doorzoek jij samengestelde aanbevelingen inzake populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Westeremden kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.900 en €19.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.150 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Westeremden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westeremden

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in maart 2023?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van de huidige subsidies behaal jij een goede terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €5800. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2700. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. meerdere variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €24900Hoge besparing, erg duur
Water-water€16800 – €23500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4150 – €6825Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5500 – €7025Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2225 – €6550Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Westeremden verbruikt om en nabij 1720 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Essent of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schatten we op €215 tot €380. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €195 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€748
Buitenlucht2350kWh€486€262
Bodemwarmte1875kWh€337€411
Hybride1575 kWh + 575 M3€524€224

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Westeremden?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een paar randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Loppersum?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er een speciale groene lening van je gemeente Loppersum. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.loppersum.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Westeremden. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €750 tot maar liefst €2800. Interesse naar de huidige subsidie in maart 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Westeremden (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op om en nabij €1925.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij grofweg €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS5WH(V)NPE+RWD5+200L12 KW€2500,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 3827 KW€3850,-
HeliothermHP08E DX8 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Westeremden aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat de warmte in de woning verloren gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren is belangrijk voor een aangename leefomgeving zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!