Warmtepomp Oosterwijtwerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Oosterwijtwerd? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei randvoorwaarden. In het volgende kopje vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oosterwijtwerd.
warmtepomp-installateur-9911

 • Een verantwoorde keuze
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veilige en regelbare warmte
 • Lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9911
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oosterwijtwerd

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. We hebben te maken met velerlei toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterwijtwerd heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Oosterwijtwerd? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze pagina vergelijk je vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9911).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Bijgaand tref je samengestelde aanbevelingen m.b.t. populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Oosterwijtwerd kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.200 en €24.000. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasketel. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.775 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterwijtwerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterwijtwerd

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar het mooie is, je realiseert veel minder stookkosten. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €6500. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2500. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met velerlei factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €23100Hoge besparing, relatief duur
Water-water€15100 – €20300Ook koelende functie
Lucht-lucht€4550 – €7000Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3900 – €6025Krachtige oplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2200 – €5800Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oosterwijtwerd verbruikt ong. 1720 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €235 tot €350. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €135 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€740
Buitenlucht2600kWh€511€229
Bodemwarmte1800kWh€363€377
Hybride1350 kWh + 475 M3€548€192

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oosterwijtwerd?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Loppersum?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario hebben we de erkende groene lening in de gemeente Loppersum. Het gaat om een interessante lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.loppersum.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Oosterwijtwerd. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot gemiddeld €1650. Informeren naar de maximale subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oosterwijtwerd (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze grofweg €1600.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij zo’n €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HitachiYutaki-S RAS4WH(V)NPE+RWM410 KW€2300,-
Western AirconditioningGeyser 2 MT 128 KW€1950,-
HeliothermHP08L-M-Web10 KW€2300,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Oosterwijtwerd aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!