Warmtepomp Zijldijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Zijldijk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van allerlei aspecten. Als je iets verders scrollt bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Zijldijk.
warmtepomp-installateur-9987

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Constante temperatuur
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Hogere woningwaarde
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode-regio9987
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zijldijk

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit fors wat oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zijldijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Zijldijk? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van deze pagina tref jij eenvoudig warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9987).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder vind jij accurate adviezen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zijldijk heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.800 en €13.200. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk type wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw reguliere gasketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.050 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Zijldijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zijldijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar het mooie is, het draait uit op een significant lagere energierekening. Dankzij aantrekkelijk subsidies haal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7000. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door specifieke facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €28000Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€17700 – €22800Kan ook koelen
Lucht-lucht€5450 – €6125Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3600 – €6900Lage installatiekosten, buitenunit in zicht
Hybride€2825 – €5250Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zijldijk gebruikt ong. 1720 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Delta of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar varieert van €235 tot €380. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €195 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€690
Buitenlucht2675kWh€455€235
Bodemwarmte2050kWh€317€373
Hybride1325 kWh + 575 M3€490€200

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zijldijk?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Loppersum?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Loppersum. Het gaat om een kortlopende lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.loppersum.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zijldijk. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €650 tot doorgaans €2650. Benieuwd naar de huidige subsidie in maart 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zijldijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je pakweg €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf ong. €2150.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/A/WP 262-P58 KW€6950,-
Western AirconditioningFUSIO AW CN HT 7ar7 KW€2000,-
HidrosLHA.452.XL27 KW€3850,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Zijldijk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren leidt tot een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar wel stroom. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!