Warmtepomp Zuidhorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Zuidhorn? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een economische en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en de besparing loopt op tot €260,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario heb je recht op een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zuidhorn.
warmtepomp-installateur-9801

 • Goed voor het milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Eenvoudig te programmeren
 • Royale subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9801
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zuidhorn

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Je kan kiezen uit honderden installaties. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidhorn kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Zuidhorn? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels deze website tref jij in enkele stappen warmtepomp installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9801).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als categorie woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Hierna ontdek jij omvangrijke informatie met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Zuidhorn kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je bespaart al snel €290,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.600 en €23.500. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw normale HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.475 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidhorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidhorn

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel lagere gaskosten. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6400. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2600. De factuur wordt gebudgetteerd middels verscheidene onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €25200Veel besparen, relatief duur
Water-water€17900 – €23300Koelende functie
Lucht-lucht€5300 – €6975Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4050 – €6450goede performance, neemt ruimte buiten in
Hybride€2775 – €6050Zeer betaalbaar

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Zuidhorn verbruikt plusminus 1670 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier als Greenchoice of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing fluctueert tussen de €240 tot €300. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €130 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€660
Buitenlucht2500kWh€449€211
Bodemwarmte1850kWh€317€343
Hybride1300 kWh + 350 M3€482€178

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Zuidhorn?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvereisten: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Zuidhorn?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan je profiteren van de duurzame groene lening bij de gemeenten Zuidhorn. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.zuidhorn.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Zuidhorn. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot ongeveer €1800. Informeren naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Zuidhorn (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze circa €1550.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2025.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€100, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 519 KW€2050,-
Mitsubishi ElectricPHM50V4 KW€1700,-
TraneCXAM 030 HE CAP55 KW€6650,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Zuidhorn aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Een solide isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente