Warmtepomp Hollands Kroon

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Hollands Kroon? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl check je verdere details over een warmtepomp kopen in Hollands Kroon.
warmtepomp-installateur-1778

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Eenvoudig te programmeren
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hollands Kroon

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan verscheidene onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hollands Kroon heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt jouw huis en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Hollands Kroon? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze tool bekijk je veelzijdige (verwarmings)installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1778).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. In de paragraaf hierna bekijk jij toepasbare toelichtingen aangaande de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Hollands Kroon kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €290,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.900 en €16.200. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.500 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Hollands Kroon (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hollands-kroon

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Gelukkig, het resulteert in een significant lagere energierekening. D.m.v. een flinke subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6500. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2800. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door verschillende aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €25900Hoge besparing, hoge investering
Water-water€13800 – €21300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4950 – €7050Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5300 – €7375Gemakkelijk plaatsen, hoog stroomgebruik
Hybride€2900 – €6650Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Hollands Kroon gebruikt om en nabij 1450 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €235 tot €325. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €165 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€681
Buitenlucht2300kWh€477€204
Bodemwarmte1775kWh€341€341
Hybride1350 kWh + 600 M3€511€170

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hollands Kroon?

Niet alle huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Hollands Kroon?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je profiteren van de unieke groene lening via de gemeente Hollands Kroon. Dit is een speciale lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.hollandskroon.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Hollands Kroon. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €850 tot ongeveer €3300. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Hollands Kroon (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op grofweg €1825.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€100, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
InventumSpaarpomp2 KW€1500,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW140VNX-A met HSB14012 KW€2500,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-M-E-AC 221.C108 KW€2100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Hollands Kroon aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goede isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren betekent een gezond binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente