Warmtepomp Lutjewinkel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Lutjewinkel? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende randvoorwaarden. In het volgende kopje check je verdere details over een warmtepomp kopen in Lutjewinkel.
warmtepomp-installateur-1732

 • Goed voor het milieu
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Weinig storingen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcodegebied1732
Netnummer0224 (+31224)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lutjewinkel

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit verschillende versies. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lutjewinkel kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Lutjewinkel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door deze website check jij veelzijdige installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1732).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan categorie woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Hieronder doorzoek je uitgebreide gegevens inzake beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Lutjewinkel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €350,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.900 en €24.300. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het onderscheid is de bron van energie. Elk systeem heeft relevante pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.300 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Lutjewinkel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lutjewinkel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van de hoge subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7600. Een hybride variant is er vanaf €1900. De factuur wordt bepaald door specifieke variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24300Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€14700 – €22300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5100 – €6400Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4600 – €6575Gemakkelijk plaatsen, hoog stroomgebruik
Hybride€2875 – €6150Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Lutjewinkel gebruikt om en nabij 1450 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing schatten we op €265 tot €375. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €150 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1000m3€672
Buitenlucht2675kWh€457€215
Bodemwarmte1975kWh€323€349
Hybride1425 kWh + 475 M3€491€181

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Lutjewinkel?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Hollands Kroon?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan is er een optie voor de unieke groene lening via jouw gemeente Hollands Kroon. Het betreft een interessante lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.hollandskroon.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, normaliter is er de ISDE-subsidie Lutjewinkel. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €675 tot gemiddeld €3550. Benieuwd naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Lutjewinkel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op zo’n €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal plusminus €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 380L/135 KW€4650,-
InterClima-MTAOCT 13061 KW€7900,-
AermecANL040H8 KW€1950,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lutjewinkel aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!