Warmtepomp Haringhuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Haringhuizen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart al snel €280,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende zaken. Als je iets verders scrollt ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Haringhuizen.
warmtepomp-installateur-1769

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Verkoeling in de zomer
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Weinig onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1769
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Haringhuizen

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt verschillende systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haringhuizen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Haringhuizen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij onze tool doorzoek je in korte tijd installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1769).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan soort woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Verderop vind je uitgebreide adviezen aangaande de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Haringhuizen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.900 en €11.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft relevante kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.800 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Haringhuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haringhuizen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar, het draait uit op een significant lagere energierekening. Dankzij een flinke subsidie heb jij een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €6800. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3300. Het prijskaartje wordt vastgesteld door allerlei aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €23800Hoge besparing, relatief duur
Water-water€16900 – €20700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4500 – €6025Relatief lage investering
Lucht-water€5050 – €7050Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€2200 – €6250Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Haringhuizen verbruikt circa 1450 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Eneco of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing ligt tussen de €270 tot €340. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €160 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€695
Buitenlucht2325kWh€466€229
Bodemwarmte1725kWh€327€368
Hybride1525 kWh + 550 M3€500€195

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Haringhuizen?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden enkele eisen: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Dit systeem is actief naast jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hollands Kroon?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan je profiteren van de interessante groene lening van je gemeente Hollands Kroon. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.hollandskroon.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Haringhuizen. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot plusminus €3350. Interesse naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Haringhuizen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze plusminus €1750.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf om en nabij €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecLW 140ARX-LUX 2.011 KW€2400,-
Itho DaalderopWPU 55C (545-0451)6 KW€2800,-
AermecANK085H11 KW€2250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Haringhuizen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie zorgt voor een gezond leefklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!