Warmtepomp Kreileroord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Kreileroord? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van allerlei aspecten. Hierna vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Kreileroord.
warmtepomp-installateur-1773

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Ook in staat woning te koelen
 • Je woning van het gas af
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcodegebied1773
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Kreileroord

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan velerlei toepassingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kreileroord kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Kreileroord? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van de warmtepomp-vergelijker tref jij zonder moeite erkende installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1773).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina bekijk jij omvangrijke informatie m.b.t. de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Kreileroord kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €4.500 en €20.200. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft relevante eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.050 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Kreileroord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kreileroord

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Echter, het mondt uit in een fors lagere energierekening. D.m.v. de huidige subsidies profiteer je van een interessante terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7200. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €3000. De factuur wordt berekend door verschillende onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €28000Geen geluid, erg duur
Water-water€17600 – €21500Kan ook koelen
Lucht-lucht€5050 – €6975Relatief voordelig
Lucht-water€4450 – €6900Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2700 – €6650Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Kreileroord verbruikt ongeveer 1450 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energie aanbieder als Essent of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €225 tot €380. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €160 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€697
Buitenlucht2475kWh€481€216
Bodemwarmte1700kWh€342€355
Hybride1400 kWh + 450 M3€516€181

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als de buitenlucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Kreileroord?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Hollands Kroon?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening van je gemeente Hollands Kroon. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.hollandskroon.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Kreileroord. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €675 tot gemiddeld €3600. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Kreileroord (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ongeveer €1850.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij grofweg €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 71A-LUX 2.06 KW€1750,-
Itho DaalderopWPU 65I (545-0460)7 KW€2800,-
AermecANK15020 KW€3150,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Kreileroord aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee vermijd je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goede isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door verwarmen en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!