Warmtepomp Nieuwe Niedorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Nieuwe Niedorp? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een relatief goedkope en duurzame wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €255,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Op onze website check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nieuwe Niedorp.
warmtepomp-installateur-1733

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Hoge subsidie

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcodegebied1733
Netnummer0226 (+31226)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nieuwe Niedorp

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. We hebben te maken met fors wat systemen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwe Niedorp kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Nieuwe Niedorp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl tref je zonder moeite verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1733).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij benut de energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf check je actuele informatie inzake populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuwe Niedorp heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.600 en €16.200. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw huidige gasketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.725 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwe Niedorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwe-niedorp

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Echter, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een hoge subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €7100. Het hybride systeem is er vanaf €3500. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van verschillende variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €28000Geen buitenunit, erg duur
Water-water€16800 – €23900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4850 – €6975Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5400 – €6350Laagdrempelig, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2900 – €6250Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nieuwe Niedorp gebruikt pakweg 1450 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Eneco of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing komt uit tussen de €275 tot €335. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €195 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€673
Buitenlucht2425kWh€464€209
Bodemwarmte2100kWh€330€343
Hybride1500 kWh + 400 M3€498€175

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuwe Niedorp?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat randvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Hollands Kroon?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval hebben we een speciale groene lening bij de gemeenten Hollands Kroon. Kort gezegd een unieke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.hollandskroon.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Nieuwe Niedorp. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het type en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €525 tot doorgaans €2950. Interesse naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwe Niedorp (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op ongeveer €1575.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal zo’n €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€125, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecLW 1018 KW€2100,-
InterClima-MTAOCT 15069 KW€8700,-
AermecANL050H10 KW€2150,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Nieuwe Niedorp aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!