Warmtepomp Oude Niedorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Oude Niedorp? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €230,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van een aantal randvoorwaarden. In het volgende kopje bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oude Niedorp.
warmtepomp-installateur-1734

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Een keuze voor de toekomst
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcodegebied1734
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oude Niedorp

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oude Niedorp biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Oude Niedorp? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker vind jij moeiteloos erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1734).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website ontdek je bruikbare toelichtingen aangaande de diverse warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Oude Niedorp kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €185,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.800 en €22.400. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de bron van energie. Elke installatie heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.125 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Oude Niedorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oude-niedorp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het betekent veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €5600. Een hybride opstelling is er vanaf €2400. De uiteindelijke investering is afhankelijk van verschillende facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23300Geen geluid, erg duur
Water-water€15200 – €21500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4450 – €6750Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4600 – €6725Koelende functie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2600 – €6800Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Oude Niedorp gebruikt grofweg 1450 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Engie of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €250 tot €360. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €165 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€674
Buitenlucht2800kWh€472€202
Bodemwarmte2100kWh€337€337
Hybride1550 kWh + 575 M3€506€169

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oude Niedorp?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen meerdere voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem werkt samen met jouw reguliere HR-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hollands Kroon?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan hebben we de duurzame groene lening via jouw gemeente Hollands Kroon. Kort gezegd een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.hollandskroon.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oude Niedorp. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €600 tot gemiddeld €2950. Informeren hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oude Niedorp (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergeven ze zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze plusminus €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ongeveer €2100.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€300, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 12110 KW€2300,-
InventumEcolution Solo2 KW€1500,-
AermecANL070H13 KW€2450,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Oude Niedorp aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!