Warmtepomp Wieringerwaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Wieringerwaard? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en duurzame benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met diverse factoren. In het volgende kopje tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wieringerwaard.
warmtepomp-installateur-1766

 • Een verantwoorde warme woning
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcodegebied1766
Netnummer0224 (+31224)
Gasgebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wieringerwaard

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden tal van installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wieringerwaard kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Wieringerwaard? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van de warmtepomp-vergelijker bekijk jij binnen enkele minuten installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1766).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn categorie woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Op deze website ontdek je praktische raadgeving aangaande actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Wieringerwaard kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €265,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.800 en €14.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het onderscheid is de bron van energie. Elk systeem heeft zijn eigen voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw bestaande gasketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.250 en €4.275 bij een verwarmingsmonteur uit Wieringerwaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wieringerwaard

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar het mooie is, het leidt tot veel minder stookkosten. Aan de hand van actuele subsidies heb jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €7600. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3200. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door velerlei zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €23300Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€13000 – €24700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3550 – €6050Eenvoudige installatie
Lucht-water€5500 – €7075Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2075 – €5950Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Wieringerwaard consumeert ongeveer 1450 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Essent of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schatten we op €260 tot €400. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €180 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€692
Buitenlucht2425kWh€484€208
Bodemwarmte1800kWh€346€346
Hybride1325 kWh + 600 M3€519€173

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wieringerwaard?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een aantalvereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Hollands Kroon?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er de aantrekkelijke groene lening in de regio Hollands Kroon. Dit is een tijdelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.hollandskroon.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wieringerwaard. De omvang van de subsidie hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot plusminus €2050. Informeren naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wieringerwaard (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je plusminus €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2025.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecL 8Split-HT5 KW€1800,-
Itho DaalderopWPU 45C (545-0441)5 KW€2800,-
AermecANK040H7 KW€1850,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Wieringerwaard aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!