Warmtepomp Wieringerwerf

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Wieringerwerf? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een voordelige en duurzame methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Op ons warmtepomp-portaal tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Wieringerwerf.
warmtepomp-installateur-1771

 • Minder CO-2 belasting
 • Kan ook werken als airco
 • Los van de energieleverancier
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1771
Netnummer0227 (+31227)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wieringerwerf

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit fors wat installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wieringerwerf biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woning en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Wieringerwerf? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door warmtepomprevolutie.nl tref je waardevolle (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1771).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Op deze website bekijk je bruikbare details die gaan over populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Wieringerwerf kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.100 en €19.000. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.275 en €6.600 bij een verwarmingsmonteur uit Wieringerwerf (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wieringerwerf

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar het mooie is, je realiseert veel lagere gaskosten. Via een subsidie oplopend tot €2.100 krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €6500. Een hybride opstelling is er vanaf €2800. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door diverse aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €25800Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€13500 – €20700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5000 – €7275Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4250 – €7375Ruimte subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2750 – €5950Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wieringerwerf gebruikt ongeveer 1450 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energieleverancier als Energiedirect of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing varieert van €205 tot €365. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €155 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€696
Buitenlucht2425kWh€473€223
Bodemwarmte1825kWh€334€362
Hybride1500 kWh + 450 M3€508€188

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Wieringerwerf?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat zaken: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat is actief naast jouw traditionele gasketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hollands Kroon?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan hebben we een speciale groene lening van je gemeente Hollands Kroon. Kort gezegd een speciale lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.hollandskroon.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, dikwijls kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Wieringerwerf. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €950 en lopen op tot wel €1900. Benieuwd naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Wieringerwerf (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je plusminus €1600.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij pakweg €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecLW 71A-HT 16 KW€1750,-
Itho DaalderopWPU 55CO (545-0452)6 KW€2800,-
AermecANK100H17 KW€2850,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Wieringerwerf aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!