Warmtepomp Heerhugowaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Heerhugowaard? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een relatief goedkope en verantwoorde wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart al snel €230,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse randvoorwaarden. In het volgende kopje ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Heerhugowaard.
warmtepomp-installateur-1701

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • In de zomer een koelende functie
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeerhugowaard
Postcode-regio1701
Netnummer072 (+3172)
Gas-gebruik M31090 M3
Stroom-verbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energiekosten€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Heerhugowaard

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit verschillende producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heerhugowaard heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Heerhugowaard? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met deze website bekijk jij waardevolle warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1701).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand lees jij veelzijdige informatie ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Heerhugowaard kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.900 en €11.900. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.675 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Heerhugowaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heerhugowaard

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Gelukkig, het draait uit op veel lagere gaskosten. Door middel van interessante subsidies realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €7600. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2000. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met velerlei variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €27800Geen geluid, dure installatie
Water-water€15100 – €20400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4150 – €6500Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5350 – €7025Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2450 – €5000Combinatiesysteem

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Heerhugowaard verbruikt om en nabij 1090 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Essent of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €270 tot €325. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €155 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€678
Buitenlucht2325kWh€454€224
Bodemwarmte1800kWh€319€359
Hybride1525 kWh + 475 M3€488€190

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Heerhugowaard?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Heerhugowaard?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan is er de unieke groene lening bij de gemeenten Heerhugowaard. We hebben het over een een speciaal soort lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.heerhugowaard.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Heerhugowaard. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €800 tot wel €1750. Interesse hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Heerhugowaard (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op pakweg €1925.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
InventumOptima 80 DC0 KW€1100,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW100VNX-A met HMK1008 KW€2100,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-E 221.C1611 KW€2400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een prettig wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl is er een handig stappenplan van de warmteservice Heerhugowaard aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie is belangrijk voor een gezond leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Schrijverswijk, Schilderswijk, Planetenwijk, Bomen- Recreatiewijk, Heemradenwijk, Edelstenenwijk, Stadshart, Molenwijk, Rivierenwijk, Bedrijventerrein, Butterhuizen, Oostertocht, Zuidwijk, Huygenhoek, Stad van de Zon, De Draai, Broekhorn, De Noord, Buitengebied Noord, ’t Kruis, Buitengebied Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!