Warmtepomp Zijdewind

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Zijdewind? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een voordelige en duurzame manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de potentiële besparing ligt op €325,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zijdewind.
warmtepomp-installateur-1736

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Constante temperatuur
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hogere woningwaarde
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1736
Netnummer0226 (+31226)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zijdewind

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit tientallen producten. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zijdewind biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Zijdewind? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker ontdek jij vandaag nog erkende installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1736).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. In het volgende stukje ontdek je waardevolle toelichtingen over actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Zijdewind heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €185,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.000 en €17.500. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.900 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Zijdewind (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zijdewind

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar het mooie is, het draait uit op veel lagere gaskosten. Middels een interessante subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €5900. Het hybride systeem koop je al vanaf €2700. De totaalprijs hangt af van diverse onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24800Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€15600 – €24400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5450 – €6025Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4050 – €6175Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2875 – €5850Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zijdewind verbruikt grofweg 1450 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Delta of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €255 tot €395. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €170 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€676
Buitenlucht2300kWh€446€230
Bodemwarmte1925kWh€311€365
Hybride1400 kWh + 350 M3€480€196

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Zijdewind?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze zaken: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hollands Kroon?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er de duurzame groene lening bij gemeente Hollands Kroon. Dit is een speciale lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.hollandskroon.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Zijdewind. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €650 en kunnen oplopen tot €2250. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zijdewind (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je plusminus €1775.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf om en nabij €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€125, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecLW 140 L12 KW€2500,-
InventumOptima 120 DC0 KW€1100,-
AermecANL090H18 KW€2950,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Zijdewind aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan voorkom je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel stroom. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!