Warmtepomp Anna Paulowna

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Anna Paulowna? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €350,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Anna Paulowna.
warmtepomp-installateur-1761

 • Een verantwoorde warme woning
 • Verkoeling in de zomer
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veilige manier van verwarmen
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode-regio1761
Netnummer0223 (+31223)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Anna Paulowna

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden tientallen oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Anna Paulowna kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Anna Paulowna? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels de warmtepomp-vergelijker bekijk jij in korte tijd (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1761).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze website vind je uitgebreide aanbevelingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Anna Paulowna heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.600 en €23.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft zijn eigen voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw bestaande gasketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.025 en €4.600 bij een verwarmingsmonteur uit Anna Paulowna (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-anna-paulowna

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Via een interessante subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6200. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2600. De factuur is gebaseerd op meerdere facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €26500Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€16800 – €24200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3700 – €7175Relatief voordelig
Lucht-water€4800 – €6100Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2775 – €6150Voor veel woningen interessant

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Anna Paulowna gebruikt circa 1450 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €280 tot €355. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €155 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€690
Buitenlucht2400kWh€469€221
Bodemwarmte1825kWh€331€359
Hybride1525 kWh + 450 M3€504€186

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Anna Paulowna?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Hollands Kroon?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Hollands Kroon. Dit is een kortlopende lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.hollandskroon.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Anna Paulowna. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €525 tot wel €2800. Onderzoek doen naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Anna Paulowna (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) heb je recht op grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze circa €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij ong. €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€225, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecL 12Split-HM 8-128 KW€2100,-
Itho DaalderopWPU 3CO (545-0432)4 KW€2800,-
AermecANK020H5 KW€1650,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Anna Paulowna aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis de woning ontglipt. Degelijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn triple glas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!