Warmtepomp Den Oever

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Den Oever? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van meerdere elementen. Op ons warmtepomp-portaal check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Den Oever.
warmtepomp-installateur-1779

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Klaar voor de toekomst
 • Onderhoudsarme investering
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1779
Netnummer0227 (+31227)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Den Oever

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan velerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Oever heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Den Oever? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze website vind je binnen enkele minuten warmtepomp installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1779).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij benut de warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. In het volgende stukje tref je praktische aanbevelingen omtrent populaire warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Den Oever kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €295,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.100 en €14.300. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft relevante plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.275 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Den Oever (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-oever

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een significant lagere energierekening. Dankzij actuele subsidies heb jij een goede terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7000. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2100. De factuur wordt mede bepaald door velerlei onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €25200Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€16600 – €23200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4600 – €7500CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4000 – €6650Weinig onderhoud, vraagt veel stroom
Hybride€2675 – €5750Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Den Oever consumeert pakweg 1450 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €230 tot €385. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €160 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€702
Buitenlucht2550kWh€477€225
Bodemwarmte2025kWh€337€365
Hybride1600 kWh + 375 M3€512€190

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Den Oever?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een paar vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hollands Kroon?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario is er de unieke groene lening in de regio Hollands Kroon. Het betreft een unieke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.hollandskroon.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Den Oever. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 en kunnen oplopen tot €3250. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Den Oever (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op plusminus €1725.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf om en nabij €2050.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 121A-HT 210 KW€2300,-
Itho DaalderopWPU 75CO (545-0472)8 KW€2800,-
AermecCL070H10 KW€2150,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Den Oever aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit verwarmen en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!